Kom godt i gang med badminton

Der er mulighed for at få 1 gratis prøvetræning. Derefter skal man melde sig ind for at træne med.
På begynderholdene kan man, hvis man betaler kontingent prøve at spille badminton i hele september måned og få pengene tilbage, hvis det skulle vise sig ikke at have interesse alligevel.
Hvis dit barn er kommet på et forkert hold i forhold til niveau, kan barnet flyttes til et andet hold.

I slutningen af september måned/ start oktober er der hvert år forældremøde.

Under event på hjemmesiden (naestvedbadminton.dk) vil der komme datoer for træningslejr, juleafslutning og klubmesterskab for NIF badminton.
Indkaldelse til generalforsamling vil blive slået op på hjemmesiden.

Man kan desuden tilmelde sit barn til badmintonskoler og camps dette typisk via DGI’s hjemmeside.

Facebook:
Der er en offentlig gruppe som er til officielle meddelelser (Næstved Badminton)
Der en lukket gruppe for medlemmer (Forældre til børn der er medlemmer er også velkommen). Her kan man bl.a. skrive sammen om samkørsel til turneringer og om et godt turneringsresultat (findes under NIF Badminton)

Klubtøj:
Der kommer nyt klubtøj hver 2. år (ulige år), som man kan købe via klubbens hjemmeside. Hvis det er muligt kommer der en dato med tidspunkt for hvornår man kan komme og prøve klubtøjet ovre i hallen.

Holdkampe og turneringer:
I starten af hver sæson tilmelder ungdomsformanden hold til holdturneringerne. Holdtilmeldingen foregår i de første dage af september i forhold til tilmeldingsfristen. Der tilmeldes hold efter antallet af tilmeldte/betalende ungdomsspillere dvs. de spillere der fremgår på holdlisterne.

Det forventes at børn der deltager på turneringsholdet (det øvede hold) også ønsker at deltage i holdkampe.
Trænerne sætter hold til ungdomsholdturnering.
Der skal bruges én forælder som holdleder for hvert ungdomshold.
Man kan tilmelde sig selv/sit barn til individuelle turneringer på Badmintonpeolpe.dk
Her skal man oprette en profil. (Få evt. flere informationer her på hjemmesiden under: Ungdom -> Turneringer eller under ikonet ”FAQ” på badmintonpeople)

Når man er nybegynder, er man D-række spiller i de unge årgange. Til de første turneringer kan man vælge at tilmelde sit barn til en X-række. X-rækken er for nybegynder som skal i gang med prøve at spille turneringer. I denne række optjener man ikke point til at kunne rykke op i de højere rækker.

I slutningen af hvert år er det muligt at få refusion for noget af tilmeldingerne til turneringerne. Se nærmere under: Ungdom -> Turneringer.

Kampregler:
Der spilles med running score, hvilket betyder at der vindes 1 point hver gang der vindes 1 bold.
Der spilles først til 21 i hvert sæt og man skal vinde med 2 overskydende point. Man spiller dog højest til 30. Ved først til 11 i hvert sæt er der drikkepause.
Coaching: I U9, U11 og U13 må der coaches mellem sætene. I de ældre rækker må der også coaches ved først til 11 i hvert sæt.

I U9 spilles der på kort bane dvs. til forreste baglinje.

God opførsel som forælder/forældre:
Man må gerne klappe ved en god bold, man klapper ikke når modstanderen laver fejl og man coacher ikke med tilråb ind til banen. Man må meget gerne hjælpe med at være tæller i en kamp (holder styr på pointene, dette ofte med en tavle), men man lader børnene om at dømme om boldene er ude eller inde. Hvis ens barn er hård i forhold til linjerne, må man meget gerne tage en snak med sit eget barn efter kampen. (Hvis barnet ikke kan se om bolden er inde eller ude, så kalder barnet bolden inde og modstanderen får pointet)

For at der er penge til træning og arrangementer, arbejdes der altid på at skaffe sponsorer til klubben samt der afholdes flere turneringer hver sæson. For at dette kan lade sig gøre skal vi indimellem bruge frivillige til dommerbordet. De lidt ældre spillere kan hjælpe til som linjedommere.

Hvis man vil vide mere om badminton kan man desuden søge flere informationer hos bl.a. DGI, badminton Danmark og på Badmintonpeople.dk.

Næstved Badminton - Slagelsevej 16C - 4700 Næstved - Tlf. 31493945